Uber lanceert nieuwe noodfuncties: je kunt nu ook 112 bellen vanuit de app

Uber heeft nieuwe veiligheidsfuncties geïntroduceerd. In de app zitten nu nieuwe functies om de veiligheid, transparantie, verantwoordelijkheid en gemoedsrust te verhogen. Het gaat onder meer om een speciale knop in de app, waarmee koeriers, chauffeurs en passagiers direct verbinding maken met de hulpdiensten via 112.

Ook is de functie ‘vertrouwde contacten’ toegevoegd, waarmee je vijf vrienden of familieleden tot vertrouwde contactpersonen kunt benoemen. Vervolgens kun je je ritten en huidige locatie met hen delen.

Het veiligheidscentrum is ook nieuw. Dat is een centrale plek waar je informatie kunt vinden over verzekeringen, richtlijnen van de Uber-gemeenschap, wetshandhaving en meer. Tot slot zijn er snelheidswaarschuwingen voor chauffeurs en koeriers, als herinnering om zich aan de maximumsnelheid te houden.

Veiligheid

“Met meer dan 15 miljoen ritten per dag via de Uber app is er niets belangrijker dan de veiligheid van passagiers, chauffeurs en koeriers. Het afgelopen jaar hebben we gewerkt aan de ontwikkeling van innovatieve producten die de transparantie, verantwoordelijkheid en gemoedsrust voor alle gebruikers verbeteren. De introductie van deze nieuwe functies in Europa is de volgende stap om iedereen te helpen veilig en bereikbaar te blijven, waar ze ook zijn”, aldus Sachin Kansal, Global Head of Safety Product bij Uber.

De nieuwe functies verschijnen in de komende weken in de app in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.