Uber nu al populairder dan taxi’s voor Amerikaanse zakenreizen

Uber is in de Verenigde Staten officieel een populairdere reisoptie dan traditionele taxi’s. Althans: als het gaat om zakelijke trips, want 55 procent van de zakenreizigers kiest volgens onderzoek van Certify voor Uber.

Het onderzoeksbureau nam zo’n acht miljoen bonnetjes onder de loep van taxiritjes tussen april en juni 2015. Voor die periode zat Uber (47 procent) de normale taxi’s (52 procent) al op de hielen, maar inmiddels zijn de verhoudingen omgedraaid. Uber voert 55 procent van alle zakelijke ritten uit, traditionele taxi’s werden in slechts 43 procent van alle ritten opgeroepen.

uber

Uber snoepte niet alleen marktaandeel af van de taxi-industrie, maar raakt ook de markt voor huurauto’s. Uber’s aandeel in de inkomsten uit transport steeg van 8 naar 31 procent, terwijl de aanbieders van huurauto’s hun aandeel zagen dalen van 55 naar 45 procent. Dan heb je het al snel over vele miljoenen dollars waar deze bedrijven naar kunnen fluiten.

Dat betekent overigens niet dat Uber definitief aan de winnende hand is, want ook taxidienst Lyft is bezig met een opmars. Dat zou je aanvankelijk niet zeggen, want de dienst heeft op de zakelijke markt slechts 1 procent marktaandeel. Lyft wordt echter beter beoordeeld dan Uber en dat kan op termijn best eens het verschil gaan maken.

enhanced-29939-1436990138-1-2

We beschikken niet over exacte cijfers voor de Nederlandse markt, maar Uber is in ons land nog niet groot genoeg om vergelijkbare cijfers als de Amerikaanse tak te scoren. Dat heeft voornamelijk te maken met het beperkte aanbod van Uber-taxi’s, want de dienst is alleen in Amsterdam en Rotterdam beschikbaar. Daar gaat mogelijk snel verandering in komen, want het is de bedoeling dat Uber ook snel naar andere Nederlandse steden komt.