‘Uber wil transportautoriteit tegemoetkomen om in Londen actief te blijven’

Uber wil de Londense transportautoriteit tegemoetkomen om in de Britse hoofdstad actief te kunnen blijven. Dat zei een manager van het taxibedrijf gisteren tegen The Sunday Times. Het taxibedrijf zegt in gesprek te willen met Transport for Londen, de lokale autoriteit die het vervoer in de stad regelt.

Die maakte vorige week plots bekend dat het de licentie van Uber eind deze maand maand intrekt, waarmee Uber verboden wordt. Het taxibedrijf wil nu weten welke maatregelen het precies moet nemen om dat te voorkomen.

Inmiddels hebben ruim 700.000 mensen een online petitie getekend om Uber in de stad actief te houden. De initiatiefnemers zeggen dat Londen met het verbod laat zien tegen innovatie te zijn. Ook ontneemt de stad met de beslissing de inkomsten van 40.000 Uber-chauffeurs.

Wat voor concessies Uber precies wil doen, is niet bekend. Transport for London heeft de licentie van het bedrijf onder meer ingetrokken omdat het bedrijf onvoldoende melding deed van criminele overtredingen. Ook is het bedrijf nalatig in de manier waarop chauffeurs licenties krijgen.

Burgemeester

Uber probeert sinds de benoeming van Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, ook met hem in contact te komen, meldt de BBC. Khan is naast burgemeester ook voorzitter van de raad van bestuur van Transport for London. Bronnen van het taxibedrijf zeggen tegen de BBC dat contactverzoeken echter zijn geweigerd.

Uber kan in Londen blijven rijden zolang het bedrijf de beslissing van Transport for London formeel aanvecht.