Uber wil al zijn chauffeurs in Londen in 2025 in elektrische auto’s hebben

Uber

Uber heeft een geheel nieuw plan aangekondigd om te helpen bij het schoon houden van de lucht in Londen. Onderdeel van dat plan is om al zijn auto’s in de stad in 2025 volledig elektrisch te maken, meldt Venturebeat. Naar eigen zeggen wil het bedrijf de burgemeester van Londen ondersteunen bij het verminderen van luchtvervuiling in de stad.

“De burgemeester van Londen heeft een gedurfde visie om luchtvervuiling in de hoofdstad aan te pakken, en we willen alles doen wat we kunnen om dat plan te steunen”, aldus CEO Dara Khosrowshahi. “Ons Clean Air Plan dat 200 miljoen pond kost is een investering in de toekomst van Londen, gericht op volledig elektrische auto’s in de stad in 2025.”

“Met de tijd is het ons doel om mensen te helpen bij het vervangen van hun auto met hun telefoon, door diverse opties – auto’s, fietsen, scooters of openbaar vervoer – aan te bieden in onze app.” Ook roept het bedrijf op om een “schone lucht-betaling” in te stellen van 15 cent per 1,6 kilometer voor iedere reis in Londen.

Chauffeurs helpen

Dat geldt wordt gebruikt om chauffeurs te helpen bij het kopen van een elektrische auto. Hoe meer chauffeurs rijden, hoe meer financiële hulp ze hiervoor krijgen. Iemand die 40 uur per week rijdt, zou in twee jaar tijd mogelijk 3.000 pond kunnen verdienen voor dit doel. Het bedrijf verwacht 200 miljoen pond op te kunnen halen op deze manier.

De plannen van Uber moeten ook de banden met de stad aanhalen. Eerder dit jaar werd zijn licentie ingetrokken, terwijl er kritiek was over het pesten van regelmakers. Veel van die schade werd onder de vorige CEO Travis Kalanick opgedaan.

Foto: Shutterstock.com