UBS na 10.000 simulaties: ‘Duitsland wint het WK Voetbal’

Het WK Voetbal staat voor de deur, dus de kans is groot dat je al aan het speculeren bent over wie er gaat winnen. UBS deed dat ook, maar dan aan de hand van 10.000 computersimulaties van de wedstrijden. De conclusie? Duitsland gaat winnen.

De kans is groot dat Duitsland ook al bij jouw keuzes zat. De drie favorieten zijn namelijk Duitsland, Spanje en Brazilië. Maar UBS zegt het antwoord dus al te weten. De computersimulaties werden uitgevoerd door 18 analisten en editors.

De simulaties zijn echter niet altijd accuraat. In 2014 deed het bedrijf namelijk hetzelfde, en voorspelden toen dat Brazilië zou winnen. Het land werd echter ingemaakt door Duitsland tijdens de halve finale, met maar liefst 7-1. Duitsland won de wedstrijd uiteindelijk.

Top 5

De simulaties van UBS toonden overigens meer aan dan alleen de winnaar. Als we de simulaties moeten geloven, weten we zelfs al op welke plek ieder land gaat eindigen. Onderpresteerder Engeland zou op de vierde plek komen, met een kans van 8,5 procent om het WK te winnen. Ze hebben echter 66,2 procent kans om de kwartfinales te winnen.

Frankrijk en België komen op de vijfde en zesde plek terecht. En de top 3 dan? Duitsland wint dus, gevolgd door Brazilië en Spanje. Voor Nederland is er helaas helemaal geen plekje op de lijst.

UBS-WK-Voetbal