Uitrol nieuw mobiel Harry Potter-spel Wizards Unite begint vrijdag

Harry-Potter-Wizards-Unite

Niantic – het bedrijf achter Pokémon Go – vertelde ons in november 2017 al dat het werkte aan een Harry Potter-spel. En daarna moesten we wachten tot het spel eindelijk eens zou verschijnen. We zijn inmiddels ruim anderhalf jaar verder, maar het is nu wel zo ver: de uitrol van Harry Potter: Wizards Unite begint aanstaande vrijdag!

Het nieuws werd gedeeld tijdens een persevenement buiten Universal Studio’s Wizarding World in Amerika, weet TechCrunch. Veel details werden echter niet gedeeld, al zei Niantic wel dat het plannen heeft om evenementen te organiseren die vergelijkbaar zijn met die van Pokémon Go.

De release-datum – 21 juni – werd niet lang daarna ook op Twitter gedeeld, samen met een nieuwe trailer van het spel. Die trailer maakt ook direct duidelijk dat de uitrol van de game begint in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Wanneer andere regio’s volgen, is niet bekend. Niantic zelf spreekt echter over ‘snel’.

Het spel

Wizards Unite wordt dus gemaakt door de mensen achter Pokémon Go, en het lijkt dus ook wel wat op dat spel. Net als in Pokémon Go moet je voor Wizards Unite door de echte wereld lopen. In dit geval zijn er echter beesten, spullen, mensen en herinneringen in de dreuzel (muggle) wereld verschenen. Dit is gebeurd door The Calamity, en het is aan ons om het probleem op te lossen door de ‘Foundables’ terug te brengen naar de plek waar ze horen.

Die Foundables zijn omringt door ‘Confoundable’ magie, die je alleen weg kunt halen met je eigen magie. Andere spreuken houden de Foundables veilig, terwijl ze teruggestuurd worden naar de magische wereld. Door de Foundables terug te sturen krijg je beloningen. Dit kost natuurlijk wel energie, die je weer op kunt laden met eten en drinken die je bij ‘Inns’ kunt krijgen.

Verder zijn er Portmanteaus die om te zetten zijn in Portkeys, waarmee je naar iconische Harry Potter-locaties kunt, bijvoorbeeld de winkel van Ollivander. Ook kun je in ‘Fortresses’ met andere mensen in het spel vechten. Hier zitten ook real-time multiplayer-wedstrijden in tegen Death Eaters en Dementors. Daarbij zit ook een RPG-element: je kunt je specialiseren in magische beroepen.