Je kunt complexere 3D-modellen printen met de Ultimaker 3

Ultimaker heeft een geheel nieuwe 3D-printer aangekondigd. Het gaat om de Ultimaker 3, die je complexe geometrische vormen laat maken en in 3D laat afdrukken. Zo kun je een nog ingewikkelder model afdrukken.

De Ultimaker 3 kan een groter aantal modellen maken met materialen van industriële kwaliteit, stelt het bedrijf. Daardoor kun je nieuwe modellen maken, die zo complex zijn als je zelf wilt. Voordeel daarvan is dat je niet meer hoeft te gokken of je prints wel op elkaar passen en of het allemaal zo werkt als in je hoofd. Je drukt alles in een keer af en bent direct klaar. Ook zijn er nieuwe materialen toegevoegd, waardoor je bijvoorbeeld ook aan de slag kunt met nylon.

“3D-pinters werden door bedrijven vooral gebruikt voor het maken van eenvoudige prototypes en producten met een korte looptijd. De uitgebreide functionaliteiten van de Ultimaker 3 maken allerlei nieuwe toepassingen mogelijk en we kunnen niet wachten om ze te leveren aan professionals die goed gebruik weten te maken van de voordelen van 3D-printen in allerlei sectoren”, aldus Jos Burger, de CEO van Ultimaker.

Ultimaker 3

Aansluitingen

Je kunt realtime meekijken in je printer via de ingebouwde camera die verbonden is met de open-source-software Cura. Op die manier weet je precies hoe ver je print is en hoef je niet steeds naar de printer te wandelen.

Daarnaast kun je snel wisselen tussen Print Cores, zodat je hetzelfde model snel vaker kunt afdrukken. In de Ultimaker 3 kunnen materialen worden gedetecteerd via NFC, waardoor de printer precies ingesteld is op het juiste materiaal.

Wil je aan de slag met de Ultimaker 3? Hij is te koop vanaf 2995 euro.