Under Armour kondigt fitness tracker aan, geen woord over sensor-shirt

Tussen alle activiteits- en fitnesstrackers die de afgelopen maanden zijn aangekondigd valt Under Armour’s nieuwe Armour39 behoorlijk op. Niet alleen omdat het een specifieke fitnesstracker is en een “strap” is in plaats van een armband of clip-on, maar ook omdat je je er regelrecht Iron Man van gaat voelen! Toch was er enige teleurstelling rond de aankondiging te noteren: ondanks tests in 2011 en 2012 ook in 2013 (nog) geen verkoop van het E39-shirt met sensoren.

Ik moet eerlijk toegeven: een full-body band, zoals de Armour39 is wat mij betreft eigenlijk niet meer van deze tijd. Als je kijkt naar de metingen die een Basis-horloge of de Amiigo bij de armbandjes, moet je je afvragen waarom je nog met zo’n stuk klittenband om je borstkas moet gaan lopen.

Naast de mededeling dat de Armour39 naar eigen zeggen een “first-of-its-kind performance monitoring system for athletes” is, laat Under Armour verder nog niets los over de exacte metingen die het apparaat gaat uitvoeren. Dat laat zich nog even raden dus!

Voor mij maakte het filmpje vooral duidelijk dat de Armour39 simpelweg het E39-shirt is, alleen dan zonder het shirt. Zonde, want na de eerste aankondigingen in 2011 en een nieuwe testrun in 2012 waren er veel sportfanaten die hoopte dat Under Armour het E39-shirt in de verkoop zou gaan brengen. Intussen is de techniek al weer stukken verder en heeft Adidas zijn eerste seizoen full-body tracking via (de stof van) voetbalshirts – zonder bonkige meters – er op zitten.

Wat rest is afwachten wat de Armour39 daadwerkelijk gaat brengen aan metingen en inzichten. En glimlachend kijken naar het Iron Man-ekse lampje in de band.