Universal Studios maakt Pokémon GO-achtige game van Jurassic Park

Jurassic-World-Alive

Ben je fan van Jurassic Park? En van Pokémon GO? Dan hebben we goed nieuws voor je! Deze lente komt er namelijk een Pokémon GO-achtig spel voor smartphones van de film. Dat is met de lancering van een trailer bekendgemaakt door filmmaatschappij Universal Studios.

Het spel gaat Jurassic World Alive heten. In het spel moet je – net zoals in Pokémon GO – in de echte wereld naar buiten gaan om virtuele dinosaurussen te zoeken. Via augmented reality kun je de dieren ook in de echte wereld zien. Volgens Mashable verschijnen de dieren op een kaart van de echte omgeving. Net als bij Pokémon GO is die kaart de basis van het spel. Bepaalde soorten zul je ook alleen in bepaalde gebieden vinden.

Klonen

Verder is het mogelijk om met een drone het DNA van een dinosaurus op te halen. Op die manier kun je nieuwe dieren klonen, zonder dat je echt naar buiten hoeft te gaan. Ook kun je het DNA van diverse soorten combineren en zo een nieuwe soort maken.

Universal werkt voor het spel samen met de Canadese spelontwikkelaar Ludia. Ludia ontwikkelde eerder al andere Jurassic Park- en Jurassic World-gerelateerde spellen.

Vanaf deze lente is Jurassic World Alive beschikbaar voor iOS en Android. De exacte verschijningsdatum is nog niet bekend. Wel kun je je al vooraf registreren via de website van het spel. Dan krijg je ook een beloning in het spel als deze beschikbaar is.