Loomo van Segway is een hoverboard-achtige robot waar je op kunt rijden

Loomo

Segway Robotics heeft een geheel nieuw transportmiddel gemaakt: de Loomo. Deze robot bestuur je net als een hoverboard: leun naar voren om sneller te gaan, naar achter om langzamer te gaan en om achteruit te rijden. De robot moet in mei verscheept worden voor 1.800 dollar.

Segway kennen we natuurlijk van zijn eerste vervoersmiddel: een soort hoverboard met een stuur. De Loomo is kleiner en heeft een aantal slimme functies. Het vervoersmiddel heeft namelijk een robotmodus, die zelf obstakels kan detecteren en vermijden. Die werkt aan de hand van de Intel RealSense ZR300-camera en diverse sensoren.

Het speciale Human Understanding System (HUS) herkent je gezicht en volgt je als je op straat rondloopt. Zo hoef je het vervoersmiddel dus niet te dragen, want hij volgt je zelf wel. Daarnaast reageert het apparaat op spraakcommando’s. En een 4,3 inch-scherm laat je spelen met de emoties van het voertuig. Die heeft namelijk een “joviale persoonlijkheid” die mensen opvrolijkt met vrolijke uitdrukkingen.

Diverse soorten terrein

De Loomo kan verder op diverse soorten terrein rijden, ook over gras. Er wordt je echter aangeraden om stoepranden en traptreden te vermijden. Het voertuig heeft een topsnelheid van ongeveer 17 kilometer per uur. Op een acculading rijdt het apparaat ongeveer 35 kilometer.

De Loomo staat nu op Indiegogo, waar hij met korting verkocht wordt. Daar kost het voertuig namelijk “slechts” 1.300 dollar.