Het is Valentijnsdag! Met deze drie films heb je ongetwijfeld een goede avond

Valentijnsdag-films

Het is Valentijnsdag! En met een fijne, romantische film sla je de plank eigenlijk nooit mis. Maar wat ga je dan kijken? Wij geven drie fijne Valentijnsdag-films waarmee je ongetwijfeld goed zit. Extra voordeel: deze films kun je gewoon streamen, dus je hoeft ook de deur niet uit.

Netflix: Your Place or Mine

Netflix speelt natuurlijk slim in op Valentijnsdag en heeft dus ook weer wat Valentijnsdag-films uitgebracht op zijn streamingdienst. Meest veelbelovend is de film Your Place of Mine, die bol staat van de legendarische RomKom-namen. Zo werd de film gemaakt door Aline Brosh McKenna, die ook The Devil Wears Prada en 27 Dresses maakte. En de hoofdrollen zijn voor RomKom-legendes Ashton Kutcher en Reese Witherspoon.

Maar waar gaat de film dan over? In eerste instantie over niets romantisch: Debbie en Peter zijn vrienden, maar wonen ieder aan de andere kant van de VS. En de twee zijn volledig het tegenovergestelde van elkaar. Peter is chaotisch en geniet van verandering. Geen dag is bij hem dus hetzelfde. Aan de andere kant hebben we Debbie, die zelf van routine houdt, maar dat ook belangrijk vindt voor haar zoon.

De twee vrienden besluiten om bij wijze van vakantie een week lang van huis te wisselen. Zo krijgen ze een glimp van het leven van de ander. En juist dat opent mogelijk de deur naar de liefde.

Your Place or Mine is te streamen op Netflix.

Disney: Moulin Rouge!

We vergeten het soms wel eens, maar Disney is veel meer dan alleen maar Disney-films. Dit powerhouse bevat tegenwoordig tal van filmstudio’s en op Disney+ staat een enorm groot deel van hun aanbod. Op Disney+ vind je nu dan ook een hele Valentijnsdag-categorie met tal van Valentijnsdag-films, waaronder stapels klassiekers. Van Pretty Woman en While You Were Sleeping tot In Her Shoes en Never Been Kissed, het aanbod is eindeloos.

Voor nu pikken we er een andere klassieker uit, die je misschien al een tijd niet gezien hebt: Moulin Rouge! Deze film heeft Nicole Kidman en Ewan McGregor in de hoofdrollen en ze zingen ook nog eens helemaal zelf (ja, Obi-Wan Kenobi kan zingen). De film speelt zich af in het oude Parijs, waar de idealistische dichter Christian (McGregor) zijn nieuwe thuis vindt. In Moulin Rouge vindt hij een fijne thuishaven, die vol staat van sex, drugs en enthousiasme. Daar ontmoet hij Satine (Kidman), een beroemde courtesan. De twee worden verliefd, maar hun liefde is verboden. Komen ze samen of krijgt hun verhaal een tragisch einde?

Moulin Rouge! zie je op Disney+.

Videoland: Phileine zegt sorry

Ook Videoland heeft dit jaar zo’n fijne categorie met tal van Valentijnsdag-films, waaronder de klassieker Phileine zegt sorry. Deze Nederlandstalige film heeft Kim van Kooten en Michiel Huisman in de hoofdrol, en gaat over Max en Phileine.

Max heeft slechts twee passies: acteren en meisjes. Phileine is het vooral zat dat ze steeds weer single raakt. De twee leren elkaar kennen in een Utrechts park en beginnen te daten. Maar dan krijgt Max de kans van zijn leven: hij wordt uitgenodigd om een jaar lang een prestigieuze theatercursus te volgen in New York. Logischerwijs gaat hij dat doen en Phileine – die niet weer een vriend kwijt wil raken – komt onverwacht achter hem aan. Maar of dat nou zo goed eindigt…

Phileine zegt sorry kun je op Videoland zien.

Bonus: You

Lang niet iedereen is natuurlijk van de kleffe, dramatische of humoristische Valentijnsdag-films. Sommige mensen willen iets duisterders waarbij ze gezellig samen een avond door kunnen brengen. En ook voor jullie hebben we goed nieuws: Netflix heeft vorige week het eerste deel van het vierde seizoen van You uitgebracht.

De serie – inmiddels bij de meesten wel bekend – draait om Joe, een stalker die inmiddels al meermaals verliefd werd op een meisje, haar obsessief begon te volgen, gewelddadig werd en met dramatische gevolgen moest omgaan. Zijn meest recente obsessie is Marianne, voor wie hij naar Londen verhuisde. Maar daar blijkt nóg een moordenaar rond te lopen, die toevallig mensen in zijn nieuwe vriendenkring vermoord. Joe heeft opeens dus twee doelen: Marianne vinden én de moordenaar ontmaskeren en stoppen.

Zoals gezegd staat het eerste deel van You nu op Netflix. Deel twee volgt op 9 maart.

Foto: Shutterstock.com