Zien: Netflix deelt eerste trailer van Shadow and Bone seizoen 2

De Six of Crows in Shadow and Bone seizoen 2

Heb je net als ondergetekende ontzettend veel zin in Shadow and Bone seizoen 2? Dan hebben we twee keer goed nieuws voor je! Allereerst: we hoeven nog maar ongeveer een maand te wachten tot het zo ver is. En het tweede goede nieuws: de eerste trailer is er!

Mocht je het even kwijt zijn: Shadow and Bone draait om Alina Starkov, een bijzonder meisje in het land Ravka. Bijzonder, omdat ze de Sun Summoner is, wat betekent dat ze licht kan oproepen en manipuleren. Ze is nog eens extra bijzonder omdat ze de enige Sun Summoner is in een land met heel veel magische mensen, de zogeheten Grisha. En haar kracht is mogelijk ook nog eens de sleutel om de Shadow Fold – een duistere strook in het midden van Ravka – te vernietigen.

Alina wordt ontdekt door General Kirigan, de leider van de Grisha. In het eerste seizoen sluit ze zich bij hem aan, maar al snel ontdekt ze dat niet iedereen te vertrouwen is.

Het verhaal gaat verder

Binnenkort verschijnt dus het tweede seizoen van de populaire serie, waarvan nu dus een eerste trailer is verschenen. Daarin zien we een kleine recap van het einde van het vorige seizoen: de Shadow Fold breidt zich uit en ondanks alle verwachtingen leeft General Kirigan nog. Sterker nog: hij wordt vergezeld door mysterieuze schaduwwezens. In de trailer ontdekken we al dat die wezens door Kirigan zelf gemaakt zijn. Alina maakt daarop een duidelijke keuze: Kirigan moet gestopt worden. Daartoe zien we in de trailer al dat Alina bondgenoten verzameld, waaronder een schipkapitein die het plan wel ziet zitten. En samen maken ze een belangrijke conclusie: Alina heeft aan één amplifier niet genoeg.

Ondertussen zien we ook de Crows weer langskomen, die duidelijk weer in allerlei gevechten terecht zijn gekomen. En ook zij hebben overduidelijk meegekregen wat er in Ravka gebeurt, gezien ook daar opmerkingen over gemaakt worden. De grote vraag: gaan zij zich aansluiten bij Alina?

Voor fans van de gelijknamige boekenserie zitten er ook al genoeg toffe momenten in. Zo zien we eerste beelden van de Hummingbird, het vliegende schip van de kapitein, en Alina’s volgende moment in de Shadow Fold. Daarnaast zien we al beelden langskomen van boekfavorieten Tamar en Tolya, de tweeling die zich bij Alina aansluit, en van Wylan, de nieuwe Crow. En we zien voorbodes van heel veel toffe scènes, waaronder uit Six of Crows.

Shadow and Bone seizoen 2

Zoals gezegd staat het tweede seizoen van Shadow and Bone voor de deur. Al op 16 maart kunnen we de nieuwe afleveringen op Netflix zien. Daarin zitten zoals gezegd ook vele nieuwe karakters, maar natuurlijk ook wat bekende gezichten. Wat daarover al bekend is, schreven we eerder al op, toen de releasedatum van de serie bekend werd gemaakt.

Beeld: Netflix