Van A naar B: Citymapper gaat de strijd aan met Google en Apple

De app Citymapper geniet niet van dezelfde bekendheid als Google Maps of Apple Maps, maar dat weerhoudt de startup er niet van om openlijk de strijd aan te gaan met de techgiganten. De aanpak van Citymapper is anders dan bij de grote bedrijven. In plaats van een grote app voor iedereen voegt Citymapper stad voor stad toe als het echt doorheeft hoe ze het beste mensen van A naar B kunnen brengen.

In een artikel op Medium leggen ze uit wat de volgende stappen zijn voor de app en het bedrijf. In dat artikel maken ze onder andere bekend dat ze 40 miljoen dollar hebben opgehaald bij investeerders en kijken ze naar de toekomst. Want de toekomst van de app ligt volgens het bedrijf in een speciaal algoritme dat Citymapper onderscheidt van Apple en Google.

Zelf noemen ze het algoritme de ‘SuperRouter’ en deze wordt volgens het bedrijf alleen maar beter. Nieuw is dat hij rekening houdt met eventuele vertragingen en dus direct verbinding heeft met het netwerk van de vervoersbedrijven. Daarnaast wordt de app meer menselijk: de app houdt beter rekening met wat je nu echt doet in een stad en is af te stellen op jouw persoonlijke voorkeuren.

In Nederland is de app op dit moment enkel te gebruiken in de randstad. Benieuwd welke stappen Citymapper nog meer gaat zetten? Lees het Medium-artikel.