Van circuit naar consument: Jaguar vergroot bereik van I-Pace

Een gratis update van Jaguar zorgt voor een opvallend vroeg kerstcadeautje voor de bestuurders van de elektrische I-Pace. De nieuwste software zorgt namelijk voor een groter bereik van 20 kilometer.

De extra capaciteit is mogelijk door optimalisatie van batterijmanagement en de aandrijving van de wielen. De inzichten hiervoor haalde Jaguar niet alleen uit het rijgedrag van consumenten, maar ook uit de data die de speciale I-Pace races opleveren.

De I-Pace eTrophy wordt al sinds 2018 gereden. Het was de eerste racewedstrijd rond volledig elektrische productieauto’s.

Naast de data uit de races analyseerde de techneuten van Jaguar ook de gegevens van meer dan 80 miljoen gereden kilometers over de hele wereld. Op basis van al deze informatie werden de systemen softwarematig verder geoptimaliseerd, met het vergroten van het bereik van de auto met 20 kilometer als gevolg.

Met een verhoging van zo’n 8 procent komt het officiële bereik van de I-Pace overigens niet hoger te liggen. De 90 kWh batterij heeft een gecertificeerd bereik van ongeveer 470 kilometer, wat nu in de praktijk dus iets hoger zou kunnen gaan uitpakken.

Daarnaast zou de nieuwe update ook zogenaamde ‘over-the-air’ (OTA) updates mogelijk moeten gaan maken. Voor nu zullen bezitters van een Jaguar I-Pace zich nog moeten melden bij hun dealer om de gratis update te laten installeren.

Foto via Jaguar