Van de maker van Siri: een berichtendienst en persoonlijk assistent in één

Vorige week werd de Emu gelanceerd; een berichten-app gebouwd door een van de ontwikkelaars van Siri. Naast berichtendienst is Emu ook een persoonlijk assistent: als je met iemand chat dan helpt een slimme robot je een handje.

Als iemand bijvoorbeeld voorstelt om uit eten te gaan vanavond dan wordt automatisch je agenda vertoond zodat je kunt zien wanneer je klaar bent met werk. Als je vervolgens een restaurant voorstelt dan verschijnt in de app automatisch een Yelp recensie van het restaurant met een routebeschrijving en telefoonnummer. Normaal zou je voor deze informatie tussen allerlei verschillende apps moeten wisselen maar met Emu is het allemaal naadloos geïntegreerd.

Zowel Siri als Emu zijn behulpzame persoonlijke assistenten. Het verschil is echter dat Siri je helpt zodra je ervoor kiest haar iets te vragen; jij zelf initieert dus het gesprek. Emu daarentegen geeft continu informatie op basis van wat jij schrijft zonder dat je daarom hoef te vragen. Emu probeert dus in te schatten wat jij zou willen zien op basis van je gesprek.

3028786-inline-i-marco-polo

Het gevaar is echter dat Emu ook informatie verstrekt wanneer je dat niet wilt; het gevaar van “too much information”. Als je bijvoorbeeld een restaurant voorstelt aan je date en de Yelp pagina getoond wordt met maar één ster en slechte recensies, dan maak je vast niet zo’n goede indruk. En het is de vraag of je wilt dat een chat-robot zich telkens met je gesprek bemoeit.

Wij hoeven ons daar in elk geval nog niet druk over te maken want de app werkt voorlopig alleen in het Engels en voor recensies en filmaanbevelingen zelfs alleen binnen Amerika.

3028786-inline-i-schedule-restaurant