Vanaf nu kun je ook mensen toevoegen aan je livestream op Instagram

Instagram live

Gebruik je de live-videofunctie op Instagram en wil je samen met iemand anders livestreamen? Vanaf nu kan dat! Het sociale medium heeft het mogelijk gemaakt om voor of tijdens het uitzenden een kijker uit te nodigen om mee te doen. Zodra je gast er is, wordt het scherm in tweeën gesplitst.

Leuk is dat je dus helemaal geen vrienden hoeft te zijn om iemand toe te voegen aan je stream. Dat kun je doen met iedere kijker. Je gast kan dan net als jij beelden met beide camera’s van de telefoon laten zien. Natuurlijk kun je een gast tijdens het uitzenden ook weer verwijderen.

Na het uitzenden kun je ervoor kiezen om de video te delen in een Instagram Story of de video te verwijderen. Een live-video met twee personen kun je herkennen aan twee gestapelde profielfoto’s bovenaan het thuisscherm. Instagram wil naar eigen zeggen op deze manier het uitzenden van live video’s minder intimiderend maken.

Instagram

Beschikbaarheid

Het livestreamen met twee personen is beschikbaar vanaf versie 20 van de app. Die versie is gisteren voor iOS en Android toegevoegd.