Vanaf nu stream je je crowdfunding-video live op Kickstarter

Een belangrijk onderdeel van iedere crowdfunding-campagne is een goede video. Maar video heeft de laatste tijd een vlucht genomen, dankzij livestreaming. Facebook doet het, Twitch doet het, Periscope doet het. Kickstarter vond het blijkbaar tijd om ook aan die rage mee te doen, want vanaf nu kun je je crowdfunding-video live streamen via Kickstart Live.

Het idee is natuurlijk dat potentiële investeerders en de mensen die de creaties maakten in real time kunnen interacteren. Op die manier heb je bijvoorbeeld sneller een gevoel van vertrouwen (of juist niet) en zie je of een product ook echt werkt. Kickstarter zelf heeft daarnaast het idee dat dit een meer persoonlijke verbinding maakt tussen de makers en de investeerders.

De werking is eenvoudig. Als maker ga je naar je projectpagina en aan de linkerkant klik je in het menu op livestream. Vervolgens verschijnen er een aantal instructies om van start te gaan. Als eventuele investeerder ontdek je nieuwe livestreams via een speciale community. Net als bij Facebook Live kun je vragen stellen aan de streamer, maar er zijn ook een aantal unieke features van Kickstarter bijgekomen. Zo kun je rewards selecteren en investeren in projecten, mocht je dit tijdens een gesprek al willen doen.

Kickstarter Live is gemaakt in samenwerking met Huzza, een startup uit Vancouver, en is de afgelopen tijd getest met een paar geselecteerde makers. Vanaf vandaag is de feature beschikbaar.