Intel’s supersnelle Optane was niet op tijd klaar voor de nieuwe MacBook Pro

Vorige week introduceerde Apple haar nieuwe MacBook Pro, maar daarbij ontbrak een onderdeel voor Intel. Apple gebruikt namelijk wel de processor van het bedrijf, maar een belangrijk deel van Intel’s nieuwe technologie – Optane – was niet op tijd af voor het redesign, schrijft Recode.

Optane is een nieuw soort opslag. De techniek gebruikt een driedimensionale chip die opgestapeld is, zodat de communicatie sneller wordt dan de snelste solid state-opslag die nu beschikbaar is. De kans is groot dat Apple deze techniek wel wilde hebben en er was dan ook hoop dat Intel’s opslag op tijd klaar zou zijn voor de MacBook Pro. Overigens hebben zowel Apple als Intel hier niets over gezegd. En dat blijkt terecht, want Optane zit niet in de nieuwste laptop.

Optane werd vorige jaar al aangekondigd tijdens een conferentie voor ontwikkelaars. In maart dit jaar werd bekend gemaakt dat de opslagtechniek ook zou werken met een opslagprotocol dat Apple gebruikt. De bedoeling is dat de eerste schijven met de techniek eind dit jaar al verscheept worden, maar Apple zit daar dus niet bij. Het is bovendien de verwachting dat ze volgend jaar pas in nieuwe producten gaan verschijnen.