Vector wil licht gebruiken om batterij smartwatch op te laden

Het is een groot irritatiepunt voor veel bezitters van een smartwatch: na een dag moet zo’n ding weer aan de lader. Smartwatchfabrikant Vector, dat graag adverteert met zijn smartwatches die een hele maand kunnen draaien met één keer opladen, wil de batterij van zijn horloges nog langer laten meegaan, door ze op te laden via licht.

Het bedrijf werkt daarvoor samen met SunPartner Technologies, dat de techniek eerder ook wilde inbouwen in telefoons. Voor de samenwerking met Vector maakt het bedrijf gebruik van een techniek die het Wysips Reflect noemt en speciaal is bedoeld voor reflecterende schermen, maar kan ook ingebouwd worden in het omhulsel van het horloge of in de wijzerplaat.

Het inbouwen van de technologie zorgt voor een dun laagje van een halve milimeter. Het materiaal heeft een transparantie tot 85 procent, maar daarmee zou de batterij 30 tot 50 procent langer meegaan. Voor Vector is die toename significant, omdat dat betekent dat de horloges één of twee weken langer meegaan.

SunPartner heeft verschillende varianten van zijn Wysips-technologie die werken voor verschillende materialen. Naast schermen van smartphones of smartwatches kan het de techniek bijvoorbeeld ook inbouwen in glas of reclameborden.