Veloretti brengt zijn eerste e-bikes op de markt

Veloretti Electric

Nederland is opnieuw een fietsenmerk dat ook elektrische exemplaren maakt rijker. Veloretti is namelijk naast gewone fietsen ook e-bikes gaan maken. De eerste twee modellen heten Electric Ivy en Electric Ace.

De twee elektrische fietsen hebben allerlei interessante features. Zo kun je de 504Wh-accu uit de fiets halen, en met die accu tot maar liefst 120 kilometer rijden. Verder zit er een 65 nm torque middenmotor op, een volledig automatisch Enviolo gear system en een Gates carbon belt-drive.

Op de fiets zit bovendien een geheel geïntegreerde slimme display, die verbinding heeft met een speciale app. Via de app en het scherm zie je allerlei informatie over je fiets, maar krijg je ook navigatie te zien. Je hoeft je telefoon er dus niet meer bij te pakken om te weten waar je heen moet. De app biedt daarnaast live GPS-tracking, zodat je ook allerlei informatie krijgt over je fietsritjes.

Eind juli leverbaar

Dus wat is dan het verschil tussen de twee fietsen? Die zit hem vooral in de hoogte: de Electric Ivy is een fiets die tussen de 164 en 184 centimeter hoog is, terwijl de Electric Ace tussen de 173 en 200 centimeter hoog is. Als je lang bent, wil je dus voor de Ace kiezen. Ook zit er een verschil in het ontwerp: de Ivy heeft meer het model van een stadsfiets, terwijl de Ace wat meer weg heeft van een mountainbike.

Beide fietsen zijn in drie verschillende kleuren te koop, waaronder beige en zwart. Logischerwijs zijn ze wel iets duurder dan de gemiddelde ‘gewone’ fiets: voor de Ivy en Ace betaal je straks 2.799 euro. Vooralsnog zijn de fietsen echter iets goedkoper: er is een introductieprijs van 2.399 euro. Beide fietsen worden eind juli geleverd en zijn te koop via de website van Veloretti.

Foto: Veloretti