Samsung houdt Europees esports-toernooi met Rocket League

Samsung Odyssey League, Rocket League

Ben je fan van Rocket League en heb je altijd al eens mee willen doen aan een esports-toernooi? Dan is er goed nieuws: deze zomer start Samsung namelijk met een nieuwe editie van de Odyssey League, en deze keer doet het bedrijf dat met de Europese Rocket League.

Samsung organiseerde vorig jaar ook al de Odyssey League, waarbij gamers op Odyssey-monitoren van Samsung zelf strijden om een prijzenpot. Vorig jaar werd de wedstrijd gehouden met Player Unknown’s Battlegrounds, maar dit jaar is voor een andere game gekozen. In de competitie van 2021 draait alles om het besturen van auto’s en het schieten op doelen: er wordt Rocket League gespeeld.

Wie meedoet aan het toernooi, maakt kans op een deel van een flinke prijzenpot: in totaal wordt er 25.000 euro uitgeloofd. Dat geldt wordt uiteindelijk gesplitst onder de leden van het winnende team. Teams stel je echter niet zelf samen, maar je speelt per land tegen elkaar.

Inschrijvingen zijn open

Wie mee wil doen aan de wedstrijd, kan zich nu inschrijven op de website van het toernooi. Tussen 23 juli en 2 augustus zijn dan tien kwalificatierondes, waar teams uit Europa samenkomen om te strijden om een plek in de finale. De Benelux heeft tussen 30 juli en 2 augustus de kwalificatierondes, waarna op 14 en 15 augustus de regionale finales volgen. Op 27, 28 en 29 augustus zijn dan de Europese finales. Daarna is dus duidelijk wie de winnaar is.

Doe je niet mee, maar ben je wel nieuwsgierig? Dan kun je het toernooi natuurlijk ook volgen! Alle wedstrijden worden in het Engels uitgezonden en Samsung doet verslag op Twitter. Ook is er een Discord-server opgezet waar je het toernooi kunt volgen.

Foto: Samsung