Verantwoord zonnen met de UV-polsbandjes van Smartsun

Eerder deze week werd bekend dat de Netatmo June, een sierlijke armband die UV straling meet, vanaf deze week ook in Nederland verkrijgbaar is. Maar de June is zeker niet de enige speler op deze markt. Wie op zoek is naar goedkopere oplossing die zonnebrand moet voorkomen kan ook de Smartsun overwegen.

In tegenstelling tot de Netatmo June heb je voor de Smartsun geen app nodig om het bandje te kunnen gebruiken, de Smartsun verkleurd namelijk zelf van kleur op het moment dat je wordt blootgesteld aan schadelijke UV straling. Op dat moment kun je beter even uit de zon gaan, of jezelf opnieuw insmeren.

3F-1000x600

De Smartsun Band werd ontwikkeld door Zweedse onderzoekers en dermatologen die het risico op vroegtijdige huidveroudering en huidkanker willen verminderen. De afgelopen tien jaar groeide het aantal patiënten in Nederland bij wie huidkanker werd ontdekt van ongeveer 15.000 naar meer dan 45.000 per jaar (cijfers KWF). De grootste oorzaak hiervan is dat zonnebaden en zonvakantie steeds populairder zijn geworden.

Het slimme polsbandje moet helpen de kans op verbranding en andere negatieve zoneffecten te verminderen. De UV-indicator in de polsbandjes reageert op zonlicht. Aan de hand van de hoeveelheid UV-straling, verandert het bandje van kleur en geeft het aan wanneer je je nog eens zou moeten insmeren met zonnebrandcrème en wanneer het beter is om de huid te bedekken en uit de zon te gaan.

De bandjes werken ook in zout- en chloorwater en zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Zonnebrandcrème kan er gewoon overheen worden gesmeerd, de UV-indicator houdt hier dan rekening mee. En na gebruik kun je het bandje gewoon weggooien.

De Smartsun Band is in Nederland online te bestellen voor een adviesprijs van €4,95 per 5 stuks.

20230674-origpic-2c424d