Vertrouw jij jezelf niet op Tinder? Deze robot kiest partners op basis van jouw zweterige handen

De datingapp Tinder is al geruime tijd een groot succes, maar het swipen door een eindeloze stroom aan mannen- en/of vrouwenfoto’s is niet voor iedereen weggelegd. Daarom heeft een slimme studente de True Love Tinder Robot ontwikkeld: een robot die links of rechts veegt op basis van jouw zweterige handen.

Nicole He, die momenteel afstudeert aan de universiteit van New York, heeft deze robot gecreëerd voor haar Interactive Telecommunications Program. Het is in principe een grote hand die links of rechts veegt over het scherm van je smartphone. Voor het systeem is er ruimte om de handen van de gebruiker neer te zetten, zodat deze met sensoren gescand kunnen worden. Op basis van die van die scan (krijg je het warm van iemand of niet) beslist het systeem om naar links of rechts te swipen.

Een lichtelijk enge stem ontvangt de gebruiker en leidt hem of haar door het proces. Het enige wat je hoeft te doen is je handen in de inkepingen te leggen.

Het systeem draait op een Arduino mini-computer en een beetje code. Samen met een hoop kabels, een doos en een speaker heeft He dit project in elkaar gezet. De stem van het systeem is gebaseerd op de stem van computer ‘GLaDOS’, een personage uit het populaire spel Portal.

De robot roept tijdens het proces aanmoedigende leuzen als “beoordeel deze persoon” of “bepaal of deze persoon waarde heeft.” Volgens He zijn deze toevoegingen bedoelt om haar robot meer persoonlijkheid te geven.

De sensor maakt gebruik van de zo gehete galvanic skin response een metingsmethode die, op zichzelf staand, onbetrouwbaar is en ook gebruikt wordt bij leugendetectortesten. Op haar website laat ze zien hoe het project precies werkt.