Video laat derde vlucht van Blue Origin-raket zien

Blue Origin, het ruimtebedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos, blijft steeds grotere stappen maken. Afgelopen weekend maakte de BE-3-raketbooster van de organisatie een testvlucht, waarbij een hoogte van maar liefst 103 kilometer werd bereikt. Hoe dat er uit zag? Dat kunnen we nu zien in een video van de testvlucht.

Het filmpje is een indrukwekkende blik op hoe een rakettestvlucht er nou eigenlijk aan toe gaat. Blue Origin heeft het gehele initiatief met drones gefilmd, waardoor je vanuit meerdere perspectieven kunt zien hoe zo’n gigantisch object accelereert en vlak bij de grond ineens weet af te remmen.

De ruimterace lijkt in de afgelopen jaren weer toe te nemen, naarmate meer bedrijven er tijd en geld in investeren. Tesla-topman Elon Musk werkt met zijn bedrijf SpaceX immers ook aan een raket, die uiteindelijk zelf moet kunnen landen.

Wat de initiatieven van Blue Origin precies voor Bezos’ Amazon gaan betekenen? Dat is nog eventjes de vraag. We weten wel dat Amazon waarschijnlijk een geheime conferentie op touw heeft gezet over ruimtevaart, dus het onderwerp wordt vermoedelijk uitgebreid bij de webwinkel besproken.