Zelfrijdende auto van iPhone-hacker haalt miljoenen dollars investeringsgeld binnen

We wisten al dat gerenommeerd iPhone-hacker George Hotz aan een zelfrijdende auto werkt, maar nu begint dat project serieuze proporties aan te nemen. Investeerder Andreessen Horowitz heeft namelijk 3,1 miljoen dollar in het project geïnvesteerd, zodat Hotz op zoek kan gaan naar personeel. De investeerder hoopt dat de hacker zo van zijn autosysteem een verkoopbaar product zal maken. Eén van de investeerders kondigde de investering aan op Medium.

Daarmee staat er een serieuze partij achter Hotz zijn project. De investeerder stak eerder al geld in bedrijven zoals Oculus VR, Zynga, Instagram, Groupon, Jawbone en Twitter. Daarmee heeft de partij een goed idee van wat mogelijke successen zijn in Silicon Valley.

Toch wel knap voor iemand die vooral beroemd werd door zijn hackpraktijken. Hotz ging jaren online door het leven als ‘Geohot’, ofwel de man die de eerste iPhones wist te jailbreaken. Hierdoor wist hij Apples beveiliging te omzeilen zodat iedereen eigen software kon installeren.

Het autoproject is een stuk ambitieuzer. Hotz wil met zijn eigen systeem het opnemen tegen autofabrikanten en Google, die op dit moment ook aan zelfrijdende auto’s sleutelen. We waren erbij toen Hotz hier over vertelde op SXSW, waar hij zei dat een zelfrijdend voertuig eigenlijk heel simpel is.