Video toont eerste beelden van nieuwe Evernote for iOS

Werken met Evernote is soms tough love. Technisch is er misschien niet zoveel te op de dienst aan te merken, maar visueel en qua interactie was er nog een genoeg te winnen voor De Groene Olifant. Je mag gerust stellen dat er met de 5 generatie apps en software een behoorlijke inhaalslag wordt gemaakt, want zowel de beta voor Mac als de eerste beelden van de iOS apps zien er prachtig uit!

Ten opzichte van de huidige generatie iOS apps is een hoop verbeterd als het gaat om de flow van de app. Vanaf het nieuwe start scherm is het namelijk met de druk op één van de drie quick buttons al mogelijk om een note maken, terwijl het maken van een fotonotitie nu nog 3 kliks kost. Daarnaast maakt de app slim gebruik van het schermformaat: de interacties verschillen voor iPad en iPhone.

Nieuwe in alle platformen van Evernote is “Places”, een geografische weergave van al je notities. Eindelijk de mogelijkheid om je externe geheugen terug te zien op de wereldkaart. Het geeft Evernote absoluut een extra dimensie, bijvoorbeeld als het gaat om notities die je hebt gemaakt tijdens die vakantie in Italie!