Vijf “smart” design Kickstarter-projecten


Kickstarter heeft in de vijf jaar van haar bestaan een ware crowdfunding-revolutie veroorzaakt en duizenden onafhankelijke ontwikkelaars geholpen om hun ideeën om te zetten in echte producten. Het aantal interessant technologische producten neemt niet af maar het lijkt wel alsof er de laatste tijd een minder grote focus op design is. Daarom hier een overzicht van vijf projecten die een “smart” oplossing combineren met een mooi design.

XY Tracker Tag
XY-Find-It
Dit product is ontstaan uit iets waar we allemaal regelmatig mee te maken hebben. Volgens de designer besteedt de gemiddelde persoon namelijk: “ten minutes a day trying to find lost things”. Denk bijvoorbeeld aan je smartphone om maar meteen met de ergste te beginnen of je sleutel, portemonnee of tas. XY is een Bluetooth “tracker tag” in een mooi vormgegeven geometrische plastic case zodat je nooit meer je spullen kwijt bent. Met nog zeventien dagen te gaan heeft
dit project al bijna drie keer het benodigde bedrag opgehaald.

Foodini
foodini-3D-prints-a-pizza-designboom-01

We schreven hier en hier al over de Foodini 3D-printer waarmee je je eigen “designer food” kunt printen. De printer bestaat uit een soort spuit waarmee laagje voor laagje een stijlvol gerecht kan worden geprint. Hiervoor gebruikt de printer tot zes capsules met verschillende ingrediënten. Met nog 22 dagen te gaan moet het project nog bijna de helft van de benodigde funding ophalen.

Natural-Machines-Foodini-Pizza1

Infinity Dock

858f663a99e8387e4575285ebd1f6f63_large

Deze handgemaakte limited edition docks voor iPhone of iPad zijn gemaakt van aluminium. De rauwe docks zijn elk met de hand in elkaar gezet en gepolijst. Zo robuust dat ze waarschijnlijk nog langer mee gaan dan het apparaatje waarmee je ze gebruikt. Dit project heeft afgelopen maand al het benodigde bedrag opgehaald dus de Infinity Dock is een feit.

DeskPal
DeskPal-01-Boxheader

Een van de geheimen van een opgeruimd bureau is om een specifieke opbergplek voor elk dingetje te hebben. Deze DeskPal, gemaakt van Tasmaanse eik en gehard hout, kan je daarbij helpen. Smartphones, tablets en allerlei andere gadgets krijgen allemaal een eigen plekje zodat je bureau er altijd opgeruimd uitziet. Dit project heeft nog zes dagen gedaan maar nu al meer dan drie keer het benodigde bedrag op gehaald.

Alarming Clock
8d3168e7c7cccbd00f6d574cbcdf4c57_large

Deze alarmklok in de vorm van een vogelhuisje heeft een ingenieuze manier gevonden om je wakker te maken; gebaseerd op het natuurlijke geluid van een kloppende specht. Onder het vogelhuisje zit een digitale klok en de bovenkant dient als een “uit”-knop. De klok waarschuwt de gebruiker wanneer deze naar bed moet voor de optimale slaapduur en maakt de gebruiker wakker door met de snavel op het oppervlakte te kloppen waar de klok op staat; elke oppervlakte levert natuurlijk een uniek geluid op. Met nog dertien dagen te gaan zit het project nog op minder dan een derde van de benodigde funding.