Virtual reality in het onderwijs: Google geeft steeds meer VR-brillen aan scholen

Google VR scholen

Google is druk bezig om virtual reality te introduceren op steeds meer scholen. Het Expedition Pioneer Program is nu beschikbaar in Denemarken, Singapore en de Verenigde Staten. Bij dit programma krijgen scholen: VR-brillen voor smartphones, ASUS-telefoons voor de VR-bril, een tablet voor docenten en een router om al deze apparaten met elkaar te verbinden. Zo wil Google scholen vroeg toegang geven tot virtual reality.

Het VR-programma van Google was al een tijd beschikbaar, maar was alleen in Amerikaanse scholen te vinden. Nu is het aantal steden uitgebreid en zijn er ook twee nieuwe landen aan de lijst toegevoegd. Vanuit de bijbehorende app kunnen leraren ‘reizen’ op 120 locaties in virtual reality starten, waaronder naar Antarctica, bij het Acropolis en in het regenwoud.

Welke VR-bril studenten krijgen is verschillend. Op sommige locaties wordt de Mattel View-Master-bril geleverd, terwijl andere scholen het moeten doen met de kartonnen Google Cardboard – die je met wat creativiteit ook zelf in elkaar kunt zetten.

Google heeft niks gezegd over plannen in Nederland, maar scholen worden aangespoord om een bericht in te sturen als ze geïnteresseerd zijn. Wellicht dat het programma naar Nederland zal uitbreiden als hier genoeg scholen hebben gemaild.