Virtual Reality is terug: De Oculus Rift Crystal Cove zet je game ervaring totaal op zijn kop

Een van de meest futuristische producten van de afgelopen decennia is mogelijk wel de Virtual Reality bril. Een wanstaltig gevaarte voor op je hoofd, waarin je een virtuele wereld betreed. De eerste prototypes dateren van begin jaren 60, maar ondanks zijn grote potentie in de gameindustrie werd de virtuele bril tot nu toe nog nooit echt mainstream. De Oculus Rift Crystal Cove moet daar verandering in brengen: De headset is volgens techblog Engadget een van de meest veelbelovende gadgets die afgelopen week gepresenteerd werd op de CES in Las Vegas.

De Oculus Rift is een HD headset met een ingebouwd OLED scherm. Middels een cameraatje op de voorzijde en sensoren bovenop en aan de zijkanten van het apparaat wordt jouw positie in een ruimte nauwkeurig bepaald, zodat het mogelijk is zeer waarheidsgetrouwe virtuele ervaringen op te doen in bijvoorbeeld een game.

Het grootste probleem met eerdere prototypes van de Rift was het feit dat de teksten op je beeldscherm slecht leesbaar zijn als gevolg van motion blur. In de nieuwe Crystal Cove versie is dat probleem nu verholpen. Die fix, in combinatie met het haarscherpe OLED scherm zorgen ervoor dat je game experience nu wel bijzonder tot leven komt, aldus de eerste testers. Zou 2014 dan eindelijk de grote doorbraak van virtual reality gaan zien?

Schermafbeelding 2014-01-10 om 10.32.59