Je kunt nu een ring kopen waarmee je kunt betalen in winkels

Begin juni hoorden we voor het eerst over een kekke betaalring, waarmee Visa je met een vinger contactloos laat afrekenen. De gadget was exclusief voor de Olympische Spelen in Rio bedoeld, maar nu wordt de technologie breder beschikbaar gesteld. Iedereen kan nu namelijk de Visa-ring alvast vooruitbestellen.

Voor 40 pond (iets minder dan 50 euro) heb je een ring met ingebouwde NFC-ontvanger, die je aan een betaalkaart van Visa kunt koppelen. In theorie moet deze ring werken bij alle contactloze betaalpunten die hier in Nederland al een tijdje beschikbaar zijn. Na het bestellen moet je wel nog eventjes wachten, aangezien de eerste ringen in december dit jaar op de post gaan.

De NFC Ring kan voor meer dan alleen betalingen worden gebruikt. Heb je een smartphone met NFC-ontvanger? Dan kun je deze ontgrendelen door hem met de juiste hand vast te houden. Je kunt de gadget zelfs gebruiken met een slim NFC-slot op je deur. De gadget is ook zonder smartphone voor betalingen te gebruiken – al zegt Engadget dat ie verre van perfect is. Kennelijk moet je hem in specifieke hoeken houden om goed contact te maken.

De ring is overigens niet officieel van Visa, maar gebruikt enkel de betaalsystemen van dit bedrijf.