Vliegmaatschappij Qantas gaat virtual reality introduceren tijdens vluchten

Ondanks de ‘gave’ toepassingen van virtual reality lijkt het grote publiek nog niet geïnteresseerd in dergelijke headsets. Daar zou nu wel eens verandering in kunnen komen.

Het ziet er misschien ook wel wat vreemd uit, zo’n groot geval op je hoofd. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je bent afgesloten van je omgeving.

Maar Samsung heeft nu misschien wel de beste plek gevonden om consumenten bekend te maken met virtual reality; het vliegtuig.

Qantas gaat vanaf maart de Gear VR aanbieden aan eerste klasse reizigers tijdens diverse vluchten en een maand eerder in de lounges van de maatschappij.

gear-vr-demo_4-100448131-orig

De perfecte plaats. De drukke lounges zijn bij uitstek de plaats waar je ongegeneerd met een headset op kunt gaan zitten en je je niet druk hoeft te maken om de mensen om je heen.

Verschrikkelijk spannend is het aanbod van content voor de headset nog niet. Zo kun je een rondleiding door de eerste klasse lounge van LAX verwachten, een landing met een A380 en diverse gesponsorde content van partners van Qantas.

Ook zal het lastig worden om 180 graden te draaien als je vast zit in een vliegtuiggordel en tijdens hevige turbulentie moeite moet doen om overeind te blijven.

Maar het is een mooie eerste stap om virtual reality bekend te maken onder een groot publiek en er zijn nog veel meer plekken te verzinnen waar je rustig een headset op kunt zetten.

Dus kom maar op!