Dit zijn de 10 beste fitness apps om je te motiveren

Heb je ook zo’n moeite om elke week naar de sportschool te gaan en je flink uit te sloven? Gelukkig zijn er diverse apps die je helpen om gemotiveerd  te blijven.

De apps bieden je inzicht in de voortgang van het sportproces en of je op schema ligt om de doelstellingen te bereiken. Dit is belangrijk om gemotiveerd te blijven en om niet voortijdig het bijltje erbij neer te gooien.

1. Fitbit

Ondanks dat de app gratis is, is het wel slim om de app in combinatie met een fitness tracker van Fitbit te gebruiken. Zonder een tracker is de app overigens ook te gebruiken, maar zul je net wat minder opties hebben.

Zonder de tracker kun je het aantal calorieën bijhouden, je gewicht invoeren, glucosespiegel meten en je bloeddruk bijhouden. Mocht je de app helemaal geweldig vinden, dan kun je de app upgraden naar premium voor 49 dollar per jaar.

fitbit-android-direct-syncing

2. Argus

Met de gratis Argus app heb je geen stappenteller of smartwatch nodig. De app maakt gebruik van de GPS functies op een smartphone en rekent vervolgens uit hoeveel je hebt gefietst of gelopen.

Daarnaast kun je eetgewoonten bijhouden (onder andere door het maken van foto’s) om zo inzicht te krijgen in je eetpatroon. Verder meet de app je slaapritme, gewicht en work-out activiteiten.

azumio_argus_screenshot

3. Fitocracy

Hoe kun je nou beter gemotiveerd blijven dan met plezier maken? Met de Fitocracy app kun je work-outs bijhouden, tegenstanders verslaan, punten verdienen en prestaties vrijspelen.

De app laat je ‘connecten’ met vrienden om je gemotiveerd te houden en je vrienden te verslaan. In de app zie je alle statistieken van je vrienden en weet je precies wie de ‘beste’ is.

10-Best-Fitness-Apps-Fitocracy-horz

4. GAIN Fitness Cross Trainer

In deze app krijg je regelmatig advies van echte personal trainers. Zij delen hun eigen work-outs en andere adviezen met de gebruikers van de app.

Ondanks dat de app gratis is, krijg je behoorlijk wat opties aangeboden. Zo kun je onder andere alarmen instellen om jezelf eraan te herinneren dat het tijd is voor een work-out.

In de app vind je verschillende trainingsprogramma’s van yoga tot krachttraining. Wil je upgraden naar een premium account, dan betaal je tussen de 5 en 10 dollar per maand.

5. Sworkit Pro

Als je binnen de kortste keren wilt veranderen in een spierbundel dan is de Sworkit Pro app misschien wel wat voor jou. De app maakt gebruik van 30 seconden intervallen en laat je de oefeningen steeds weer opnieuw doen.

Je kunt zelf aangeven welke lichaamsdelen je wilt trainen en hoe lang de work-out mag duren. De app biedt hulp van krachttraining tot cardio en van yoga tot stretch-oefeningen.

De Sworkit Pro app kost 99 cent.

Screen-Shot-2013-03-25-at-7.08.57-AM-600x422

6. Lose it!

De naam zegt het al, de app is vooral gericht op afvallen. Het laat je elke dag een maximale hoeveelheid calorieën invoeren die je mag eten op een dag. Hierdoor krijg je inzicht in hoeveel je eet en houdt het je gemotiveerd.

De app brengt je in contact met apparaten, mensen en voedingsadvies om zo veel mogelijk kilo’s kwijt te raken.

app_image

7. PumpUp

PumoUp is een fitness coach die precies weet wat goed is voor je. De app is een makkelijke manier om actief en gemotiveerd te blijven en laat je zelf doelen instellen.

Vervolgens geef je aan welke oefeningen je het liefst doet en hoe goed je daarin bent. De app maakt dan zelf een aanpasbaar programma voor je waarbij je instructies krijgt van meer dan 500 oefeningen.

pumpup-app

8. Nike+ Running

Zoals je uit de naam kunt afleiden houdt deze gratis app alle hardloopgegevens bij. Aan de hand van zelf ingestelde doelen kun je inzien of je op schema ligt en blijf je gemotiveerd.

Of je nou een beginner of een pro bent, de app is voor iedereen geschikt. Je krijgt dagelijkse work-outs van de app en daarbij word je voorzien van advies.

Nike_Running_App

9. PIT Fitness

De PIT app geeft je work-out programma’s die je zowel in de sportschool als thuis kunt doen. PIT biedt een interval training aan waarmee je alle spiergroepen in je lichaam traint door middel van bewegen.

Zo heb je de beschikking over 315 work-out programma’s en kun je kiezen uit een programma gericht op 30 dagen intensief sporten. Een voordeel voor de mensen die niet van hardlopen houden; dat hoeft niet per se.

AndroidPIT-Runkeeper-5

10. Pocket Yoga

De Pocket Yoga is gericht op Yoga (verrassend..). Het beschrijft en illustreert elke houding van het indrukwekkende aanbod. Je kunt kiezen uit drie programma’s, drie moeilijkheidsgraden en drie tijdsduren.

Alle oefeningen zijn gemaakt door yoga instructeurs en alle houdingen zijn voorzien van omschrijvingen en waar de houding precies goed voor is.

yoga-app