Vodafone schaft per direct Europese roamingkosten af voor duurdere abonnementen

Vodafone-klanten die een nieuw Red of Black-abonnement afsluiten, betalen vanaf vandaag geen roamingkosten meer als ze in het buitenland zijn binnen de EU. Dat geldt zowel voor bellen en sms’en als het gebruik van data. De volledige bundel bij het abonnement is voortaan in ieder EU-land te gebruiken en daarnaast ook in enkele landen daarbuiten zoals Albanië en Turkije. Dat meldt Tweakers.

Vodafone loopt hiermee vooruit op Europese regels. Vanaf 15 juni 2017 mogen Europese providers geen roamingkosten meer doorberekenen aan hun klanten. Huidige abonnees kunnen echter niet direct gebruik maken van het aanbod. Zij zullen hun abonnement moeten verlengen of kunnen voor eenmalig 15 euro worden overgezet naar de nieuwe regeling, ontdekte iCulture.

Eerder dit najaar schrapte KPN de roamingkosten al voor een deel van zijn abonnementen. Die provider verhoogde echter direct de prijs van de abonnementen in kwestie. Huidige abonnees moesten maandelijks 5 euro extra gaan betalen om gebruik te kunnen maken van de onbeperkte roaming.

T-Mobile was de eerste provider die de roamingtarieven deels schrapte. Klanten met een Stel Samen & Stel Bij-abonnement kunnen hun belbundel kosteloos heel de EU gebruiken en ook een deel van hun databundel. Voor de meeste klanten is dat echter beperkt tot 250 MB per maand.