Voetbalclub Manchester City haalt professionele FIFA-speler binnen

Europese voetbalclubs beginnen zich voorzichtig op de markt van esports te begeven. Zo kocht het Duitse FC Schalke 04 dit voorjaar een compleet League of Legends-team. En nu volgt ook Manchester City met een aankoop. De club houdt het wel iets dichter bij huis. Manchester heeft namelijk een FIFA-speler binnengehaald, die voortaan namens de club mee zal doen aan competities en toernooien.

Dat is trouwens geen primeur: West Ham United haalde exact een maand geleden al een FIFA-speler binnen. En de kans is groot dat de Britse voetbalclubs nu de smaak te hebben en er vele anderen volgen. Nog even en je hoort er in het Britse voetbal niet meer bij als je niet ook vertegenwoordigd bent in FIFA.

YouTube en Twitch

Opvallend is dat de aanwinst van Manchester City geen Brit is, maar een Amerikaan. Kieran ‘Kez’ Brown komt uit New York. Hij kijkt er naar uit om voortaan uit te komen voor Manchester zegt hij in een verklaring: “Het is opwindend, het is iets nieuws voor de club en het is iets nieuws voor mij.”

Brown gaat niet alleen de naam van Manchester City verdedigen in potjes FIFA, hij wordt ook ingezet voor de promotie van de club. Hij gaat video’s maken voor YouTube, livestreams op Twitch en hij gaat het opnemen tegen fans van de voetbalclub.

Het wachten is nu tot we in Nederland een zelfde soort bewegingen gaan zien bij de grote voetbalclubs.