Basketbal-held LeBron James krijgt eigen experience voor Gear VR

Samsung gaat een belangrijke samenwerking aan om de Gear VR onder de aandacht te brengen bij een nieuwe doelgroep. Basketbal-legende LeBron James is al een tijdje partner van Samsung en wordt nu ook ambassadeur van de Virtual Reality-bril.

Zelfs voor mensen die helemaal niets met basketball hebben zal de naam LeBron James een belletje doen rinkelen. De speler van de Cleveland Cavaliers werd vier keer uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de NBA en mocht zich in het seizoen 2014-2015 ‘Best Player of the World’ noemen. Samsung lijkt er dan ook op te kunnen rekenen dat het aantrekken van James zijn Gear VR-platform een behoorlijke boost zal geven.

Het leven van James zal te volgen zijn via een nieuwe VR-ervaring voor de Gear VR, die in totaal twaalf minuten. In ‘Striving for Greatness’ krijg je te zien hoe de basketballer tijdens het seizoen traint en naar wedstrijden toe werkt. Denk aan een rondje hardlopen om half 6 ’s ochtends, gevolgd door een behoorlijk zware training. Je kunt het allemaal in 360 graden meemaken door James te volgen via de Gear VR.

De speciale LeBron James-app is te downloaden via de Milk VR Store en de Oculus Store.