Volgens Apple is het niet Wifi Assist die al je data verbruikt

In iOS 9 kwam Apple met een handige functie genaamd Wifi Assist: bij verbinding met een langzaam of slecht wifi-netwerk schakelt de iPhone automatisch 3G/4G in om de verbinding beter te maken. In theorie een zeer handige functie, maar veel gebruikers meldden dat ze hun datalimiet erg snel bereikten. Volgens Apple ligt dat niet aan de functie.

Dat het probleem met het dataverbruik zich in de Instellingen-app voordeed, was al langer bekend. Dat heeft Apple er niet van weerhouden om beter uit te leggen wat Wifi Assist precies doet en wanneer het wel en niet ingeschakeld wordt:

  • Wi-Fi Assist will not automatically switch to cellular if you’re data roaming.
  • Wi-Fi Assist only works when you have apps running in the foreground and doesn’t activate with background downloading of content.
  • Wi-Fi Assist doesn’t activate with some third-party apps that stream audio or video, or download attachments, like an email app, as they might use large amounts of data

Volgens Apple zorgen deze voorzorgsmaatregelen ervoor dat de telefoon slechts een paar percentage meer data gebruikt, dan in een normale situatie met degelijk wifi.