Volkswagen presenteert in 2016 elektrische variant van klassieke busjes

Goed nieuws voor de fans van de klassieke Volkswagen-busjes: de Duitsers werken aan een moderne variant die volledig elektrisch aangedreven wordt.

VW zal iets moeten doen om zijn imago weer op te poetsen, aangezien Dieselgate nog lang niet voorbij is. Daarom willen de Duitsers zich meer gaan focussen op elektrische voertuigen, zodat de fabrikant over een paar jaar een nieuwe serie milieuvriendelijke auto’s klaar heeft staan. Het eerste voertuig lijkt echter al klaar, want op de CES-beurs van 2016 zal het merk waarschijnlijk een elektrisch busje presenteren.

De Microbus zou in 2017 in productie genomen worden, zo meldt Autocar. De elektrische range zou tussen de 400 en 500 km komen te liggen, zodat je er daadwerkelijk grotere afstanden mee kunt rijden. Dat maakt de Microbus EV een serieuze optie voor zakelijke rijders, die veel geld kunnen besparen door elektrisch te rijden. Daarnaast belooft VW dat de elektrische Microbus betaalbaar blijft, al is het natuurlijk nog maar de vraag wat de Duitsers onder ‘betaalbaar’ verstaan.