‘Volkswagen werkt aan concurrent Tesla van 23.000 dollar’

Volkswagen is van plan om elektrische auto’s te verkopen voor minder dan 20.000 euro, stelt een ingewijde tegenover Reuters. Ook wil het bedrijf Duitse banen beschermen door drie fabrieken om te bouwen, om concurrenten van Tesla te maken.

De elektrische auto heet de MEB entry, waarvan er 200.000 geproduceerd moeten worden. De auto zou op 16 november besproken worden tijdens een vergadering van de raad van bestuur van het bedrijf. Daarnaast komt er een auto genaamd I.D. Aero, die gemaakt wordt in een fabriek die nu de Passat maakt. Volkswagen weigerde te reageren op de plannen.

De wijziging in strategie komt nu diverse steden diesel-voertuigen verbieden, waardoor autofabrikanten nieuwe manieren moeten bedenken om 600.000 Duitse industriële banen te behouden. 436.000 van die banen zijn bij autobedrijven en hun leveranciers.

Filtersysteem

Ook zijn autofabrikanten in Duitsland akkoord gegaan om maximaal 3.000 euro per voertuig uit te geven om efficiëntere filtersystemen voor de uitlaat toe te voegen, om de dieseluitstoot te verminderen.