Voormalig Apple-CEO: ‘Apple Watch is nog niet essentieel genoeg’

Toen Tim Cook eerder deze maand sprak met CNBC, zei hij dat we op een dag niet meer zonder onze Apple Watches zouden kunnen. Zover zijn we nog niet, en op het moment heeft nog lang niet iedereen dag gevoel, waaronder ook voormalig Apple-CEO John Sculley. In een interview met The Street zei hij niet een reden te zien om op dit punt een Apple Watch om z’n pols te dragen.

Toegegeven: Cook had het over de toekomst van de Apple Watch, terwijl Sculley vooral refereert naar de huidige staat van het horloge. Toch zegt de opmerking van de voormalige Apple-topman wat over hoe de Apple Watch er nu eigenlijk voor staat. Hij stelt het volgende:

Ik vind de Apple Watch een prachtig product, maar hij bevat nog niet genoeg praktische toepassingen. Ik heb nog niet het gevoel dat dit een product is dat ik moet hebben.

Sculley denkt dat de Apple Watch minder afhankelijk moet zijn van de iPhone, voordat het echt een nuttig product kan worden. Volgens hem is het best gek om je iPhone mee te dragen als je gaat joggen. Iets waar Apple stiekem al iets aan probeert te doen. De Apple Watch werkt deels tijdens het sporten zonder iPhone – en apps zijn sinds de grote watchOS 2-update minder afhankelijk van de iPhone.

De voormalig Apple-CEO denkt daarnaast dat Apple beter inspelen op chatapplicaties, iets waar de Watch op dit moment nog niet genoeg gebruik van maakt. Volgens Sculley worden chatdiensten zoals WeChat en Facebook Messenger belangrijker dan ooit – en een smartwatch zou daar een belangrijke rol binnen kunnen spelen.