Voormalig Apple-werknemer: ‘Ik heb geen informatie gestolen’

Apple, iPhone, MacBook, iOS 12, iPhones

Apple klaagde eerder deze maand een voormalig werknemer aan. De werknemer wordt verdacht van het stelen van bedrijfsgeheimen rond zelfrijdende auto’s. De man in kwestie zegt nu zelf onschuldig te zijn, meldt Reuters.

De man werkte bij Apple in een team dat werkt aan software en hardware voor zelfrijdende voertuigen. Hij wordt nu door Apple beschuldigd van het stelen van een blauwdruk van 25 pagina’s voor de printplaat van zo’n voertuig. Het bedrijf startte een intern onderzoek naar de verdachte, toen ze er achter kwamen dat hij de blauwdruk zonder toestemming had gedownload.

Apple heeft verder beveiligingsbeelden van de man, waarop te zien is hoe hij een grote doos meeneemt uit de werkplaats voor de voertuigen.

Ontslag

De verdachte kondigde na vaderschapsverlof in april zijn ontslag aan bij het bedrijf. Hij zou voor de Chinse startup Xiaopeng Motors gaan werken, dat elektrische auto’s ontwikkeld.

De man werd begin juli aangehouden door de politie. Op dat moment wilde hij een vlucht nemen naar zijn thuisland China. Als de man schuldig wordt bevonden, kan hij 10 jaar gevangenisstraf krijgen en een geldboete tot 250.000 dollar.0 dollar.