Voormalig Twitter-CEO Dick Costolo gehackt op sociale media

Het zijn gevaarlijke tijden om een (voormalige) CEO te zijn. Nadat Facebook-baas Mark Zuckerberg op Twitter en op Pinterest werd gehackt, was kennelijk ook voormalig Twitter-CEO Dick Costolo aan de beurt. Zijn account op sociale media werden gehackt – waardoor de aanvallers een omweg hadden om berichten in Costolo’s Twitter-tijdlijn te plaatsen.

Volgens Costolo is zijn account op Twitter niet gehackt – alleen diensten die hij eerder aan Twitter had gekoppeld. Zo wisten de hackers tweets te plaatsen via zijn accounts op Foursquare en Pinterest. Een slinkse truc om alsnog veel mensen via Costolo’s Twitter-account te bereiken.

De hack werd uitgevoerd door OurMine – hetzelfde hackerscollectief dat eerder ook op de accounts van Zuckerberg wist in te breken. Toen de Facebook-CEO werd gehackt, bleek dat hij zich schuldig had gemaakt aan een veelgemaakte fout: hij gebruikte hetzelfde wachtwoord als op LinkedIn. Toen de LinkedIn-database werd gestolen, konden de hackers dit wachtwoord bemachtigen en inloggen.

Het is ergens opmerkelijk dat wederom een Pinterest-account bij een OurMine-hack wordt gekraakt. Zouden de tech-CEO’s hun wachtwoorden op Pinterest minder goed beheren, omdat ze het plaatjesnetwerk minder gebruiken? Of zou Pinterest iets minder zijn best doen om gebruikers hun wachtwoorden te laten resetten in noodsituaties?