Wii Sports 2.0: Met VR Sports speel je pingpong in virtual reality

De Nintendo Wii was dankzij zijn bewegingsgevoelige controllers een groot succes. Vooral de game Wii Sports was een belangrijk onderdeel van het succes. Virtual reality is natuurlijk de perfecte technologie voor een vervolg op deze game. En daarom is het eigenlijk verbazingwekkend tot het nog zo lang heeft geduurd voor HTC met VR Sports komt.

Met VR Sports, bedacht door HTC’s Vive Studios, kun je allerlei sporten en spellen doen en lijkt het net alsof je daadwerkelijk op bijvoorbeeld een tennisveld staat. Een stapje verder dan de oude vertrouwde Wii Sports, waar je voor je tv staat te zwengelen met een controller.

Pingpong

Op het Game Developers Conference in San Francisco toonde HTC een aantal demo’s waaronder de VR Sports-app waarop je pingpong kon spelen in virtual reality. Met een VR headset en twee controllers speelde je een potje pingpong met een voorgeprogrammeerde computer als tegenstander.

Naast de sporten, toonde HTC ook nog een paar andere spellen, waaronder Front Defense. Een shooting game waarbij je op de tegenstander moet schieten en ondertussen moet schuilen achter een barricade. Spelers zeggen dat het een beetje on-origineel en amateuristisch aanvoelt, maar de uitwerking heeft zijn charmes. De speler gebruikt namelijk beide Vive controllers als wapens en begeeft je zo daadwerkelijk op het speelveld.

VR Sports komt uit op 15 maart; wanneer Front Defense volgt is nog onbekend.