‘Waarde Uber wordt op 120 miljard dollar geschat bij mogelijke beursgang’

Uber heeft volgens ingewijden van The Wall Street Journal voorstellen gekregen van banken op Wall Street, waarbij het bedrijf een waarde kreeg van 120 miljard dollar bij een beursgang. Die beursgang vindt mogelijk begin volgend jaar plaats. De waardering is bijna het dubbele van de waardering van de taxidienst bij een investeringsronde twee maanden geleden.

Ruim 5 procent van de voorstellen voor de waardering komen van Goldman Sachs en Morgan Stanley. De documenten geven over het algemeen advies over hoe je je aandelen moet positioneren voor potentiële investeerders. De voorstellen zijn dan ook een gebruikelijke stap voordat banken formeel aangenomen worden om IPO’s te onderschrijven.

Volgens de documenten van Uber zelf zou de taxidienst in de komende drie jaar geen winst maken, aldus de ingewijden. Naar verwachting zet het bedrijf dit jaar tussen de 10 en 11 miljard dollar om.

Volgens een overeenkomst moet investeerder SoftBank moeten ze voor het einde van volgend jaar de beurs op komen. Gebeurt dat niet, dan moet Uber bepaalde investeerders toestaan om hun aandelen op een andere markt te verkopen.

Plannen

Dara Khosrowshahi, CEO van Uber, zei eerder al dat het bedrijf van plan is om in de tweede helft van 2019 de beurs op te gaan. Het was echter nog onduidelijk met welke waardering dat zou zijn.