‘Facebook wil videochat-camera voor je televisie maken’

Facebook-Portal

Facebook onthulde onlangs zijn eerste eigen hardware: de Portal, waarmee je kunt videobellen. Maar dat is niet het enige waar het bedrijf aan zou werken. Volgens ingewijden van Cheddar ontwikkelt het bedrijf namelijk ook een apparaat met een camera, waarmee je kunt gaan videobellen via je televisie.

Het project staat intern bekend als Ripley. Het apparaat gebruikt dezelfde technologie als de Portal. Dat betekent dat het apparaat waarschijnlijk kunstmatige intelligentie gaat gebruiken om automatisch mensen in beeld te herkennen en hen te volgen als ze bewegen tijdens een videogesprek.

Het idee is dat het apparaat bovenop je televisie komt te staan. Hiermee kun je videobellen, en gebruikmaken van diensten als Facebook Watch. Volgens een ingewijde zou het bedrijf Ripley in de lente van 2019 willen aankondigen. Het apparaat is echter nog in ontwikkeling en de datum kan nog veranderen.

Andere projecten

Het bedrijf zou ook nog aan andere apparaten werken. Zo is er een apparaat dat hersengolven kan lezen om te bepalen wat je wilt typen. Dat apparaat heeft de codenaam Edgefield en zit nog in het beginstadium van de ontwikkeling, stellen de ingewijden.

Daarnaast is er een armband die geluiden om moet zetten in vibraties, die je huid begrijpen. Dit project is echter op pauze gezet vanwege complicaties in de ontwikkeling, aldus de bronnen van Cheddar.

Verder wordt er gewerkt aan hardware voor augmented reality. Een voorbeeld is Sequoia, een project dat een virtuele AR-ervaring maakt waarbij virtuele objecten geprojecteerd worden en verplaatst worden in een fysieke ruimte.