Walmart gebruikt blockchain om de veiligheid van groenten te garanderen

Blockchain

Hoe zorg je er als supermarkt voor dat jouw groenten, zoals sla, vers en vrij van schadelijke bacteriën blijft? Walmart denkt de oplossing te hebben gevonden: blockchain. Het bedrijf ontwikkelde een systeem gebaseerd op deze technologie met IBM, om de verzending van hun groenten te volgen. Dat meldt Walmart op zijn website.

Met de blockchain – een veilige, gedistribueerde ledger – moet het mogelijk worden om de reis van groenten te volgen van de boerderij naar de winkel. De reden dat het systeem wordt ingezet is een uitbraak van de E. Coli-bacterie in bindsla en salmonella.

Door het systeem te gebruiken moet de bron van een potentiële uitbraak in een paar seconden gevonden worden, in plaats van een aantal dagen. Mocht er dus E. Coli in sla terecht komen, dan weet de supermarkt direct van welke boer die sla komt. Vervolgens kunnen er stappen ondernomen worden en komt de sla niet op jouw bord terecht.

Ander voordeel is natuurlijk dat jij direct kunt zien waar je groenten vandaan komen. Vraag je je dus af of die spinazie echt lokaal gegroeid is, dan kun je dat eenvoudig zien.

Overstap

Walmart vraagt leveranciers nu om over te stappen op het nieuwe systeem. Aan het eind van de zomer van volgend jaar moeten leveranciers het systeem ingezet hebben.

Foto: Shutterstock.com