Walmart vraagt ook toestemming om te mogen bezorgen met drones

De Amerikaanse supermarktketen Walmart heeft de ‘Federal Aviastion Administration’ (FAA) in Amerika gevraagd om toestemming voor het testen met drones. Walmart is ’s werelds grootste retailer en concurreert door de aanvraag met bedrijven als Amazon en Alibaba.

Walmart was al aan het binnenshuis aan het testen met drones. Hierbij werd bijvoorbeeld getest of drones digitale kenmerken op trucks in de warenhuizen kon checken, om te zien wat de inhoud van de vrachtwagens was.

Met de toestemming van de FAA wil Walmart ook testen gaan uitvoeren met drones voor het bezorgen en ophalen van producten. De aanvraag van Walmart suggereert dan ook te willen bezorgen met drones vanuit vrachtwagens die in de buurt zijn en niet direct vanuit distributiecentrums.

Als de FAA toestemming geeft is Walmart van plan drones van het Chinese bedrijf DJI te gaan gebruiken. Drones hebben volgens Dan Toporek van Walmart potentieel om het vaste netwerk van winkels, distributie centrums, magazijnen en transport met elkaar te verbinden. Dan Toporek vertelt: “There is a Walmart within five miles of 70 % of the US population, which creates some unique and interesting possibilities for serving customers with drones”.

Amazon

Eerder dit jaar vroeg Amazon al toestemming om te mogen testen met bezorgen van drones. Amazon kreeg de toestemming maar moet de drones bijvoorbeeld onder de 400 ft (121 meter) houden en mag ze alleen besturen via een menselijke piloot. Ook verschillende andere bedrijven als de grote Chinese retailer Alibaba en de koeroersdienst DHL zijn de mogelijkheden omtrent het bezorgen met drones aan het bekijken.

Volgens Dan Toporek laat dit zien dat Walmart een waardige tegenstander van Amazon is, “as it seeks ways of making its supply chains more efficient and ways of improving custumor service”. Ook expert Luke Scanlon van het advocatenkantoor Pinsent Masons zegt dat de retailers die zich bezig houden met drone-bezorging serieus genomen moeten worden. Retailers zien belangrijke mogelijkheden voor de toekomst vertelde hij tegen de BBC.