Iedereen die wel eens in een magazijn heeft gewerkt weet het: veel taken die je daar hebt zijn erg saai en monotoon. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van de inventaris, iederen dag opnieuw. Voor Walmart is dit waarschijnlijk de reden dat ze mensen willen vervangen door drones.

Walmart is op dit moment bezig met het testen of drones met camera’s het bijhouden van de inventaris sneller kan laten gaan in haar magazijnen. Tijdens een recente demonstratie van de technologie vertelde Walmart dat de drones waarschijnlijk het werk waar een mens een maand over doet in een dag kan uitvoeren. Veelbelovende resultaten dus.

De claim van Walmart is overigens niet eens erg verrassend. Op dit moment laten ze werknemers ieder product met de hand scannen, en worden er ladders en heftrucks gebruikt om bij de hoger gelegen producten te kunnen komen. Een drone kan daarentegen snel door ieder gangpad gaan met een camera die op hoge snelheid beelden schiet. Hiermee kunnen ze dertig beelden per seconden maken, wat de werksnelheid behoorlijk verhoogd.

Mochten deze testen inderdaad goed uitpakken, dan kan het Walmart miljoenen dollars aan geld besparen. Helaas voor het bedrijf duurt dit nog wel even: naar verwachting zijn ze nog zes tot negen maanden bezig met testen.

Sinds de opkomst van de apparaten worden drones voor steeds meer taken ingezet. Zo komt er in Delft een netwerk om drones te laten helpen bij onder andere akkerbouw, waterprojecten en om infrastructuur in de gaten te houden. En ook andere winkels maken gebruik van drones: Amazon zei in februari in Nederland te willen testen met bezorgdrones.