We luisterden in 2018 veel naar hiphop op Spotify

Spotify, muziekstreamingdiensten

Spotify heeft bekendgemaakt waar wij in Nederland en mensen wereldwijd in 2018 het meeste naar geluisterd hebben. Het gaat in ons eigen landje met name om Hiphop, meldt NOS. Maar liefst acht van de tien meest gestreamde artiesten in ons land blijken rappers uit Nederland te komen.

De meest gestreamde artiest in Nederland is rapper Josylvio, gevolgd door Ronnie Flex en Lil’ Kleine. Toch luisterde een grote groep Nederlanders ook naar iets anders dan hiphop. De Britse Ed Sheeran staat namelijk ook in de top tien, al is hij wel de enige artiest die geen rapper is. Vorig jaar was hij overigens in Nederland en wereldwijd de meest populaire artiest.

Wereldwijd blijkt hiphop als genre ook op te rukken. Zo staat Drake op de wereldwijde lijst van meest afgespeelde artiesten bovenaan. Hij is bovendien de meest beluisterde artiest aller tijden op Spotify: zijn muziek werd maar liefst 7,9 miljard keer gestreamd in 2018. De meest beluisterde vrouwelijke artiest is Ariana Grande.

Meest beluisterde nummers

Ook is bekendgemaakt welke nummers we het meeste luisterden in 2018. In Nederland gaat het om One Kiss van Dua Lipa en Calvin Harris. Wereldwijd is dat God’s Plan van Drake, die in Nederland op plaats twee staat. Het meest succesvolle album wereldwijd was Scorpion van Drake.