Wearable voor kinderen is extra hulpmiddel voor ouders


Dat ook het ouderschap aan technologische innovatie onderhevig is, hebben we hier al vaker gemeld. Een prima aanvulling daarop is de Bluetooth-wearable Guardian, die ouders een extra oogje in het zeil laat houden.

De Guardian komt uit de stal van startup BeLuvv, die zich met een serie van wearables wil richten op het helpen bij het monitoren van geliefde. Een tracker voor viervoeters is nog in de maak, maar de Guardian is al te bestellen.

guardian

Het kleine apparaatje is met Bluetooth uitgerust en geeft ouders de mogelijkheid om een oogje in het zeil te houden terwijl ze niet in staat zijn om direct hun kleine in de gaten te houden. Maar ook wanneer ze even aan de aandacht ontsnappen: de app geeft een seintje wanneer de kleine buiten een bepaald bereik komt zonder dat papa of mama het door heeft.

De Guardian is compact en kan op verschillende manieren worden gedragen. Hoewel je je kunt afvragen of het nodig is om je kroost uit te rusten met allerlei technologie, kan ik me voorstellen dat er jonge ouders zijn die liever het zekere voor het onzekere nemen.

Met een prijs van $25 (voorverkoop, $30 retail) zal de aanschaf in elk geval niet het grootste struikelblok zijn.