‘Wearablebedrijf Jawbone staat te koop’

Jawbone

Het gaat al een tijdje niet goed bij Jawbone. De maker van de Up-fitnesstracker is al enige tijd verwikkeld in rechtszaken met concurrent Fitbit, dat steeds meer van het marktaandeel weet weg te snoepen. Daarnaast werd vorig jaar ook nog eens 15 procent van het personeel naar huis gestuurd. Het moge duidelijk zijn: het bedrijf bevindt zich in zwaar weer. Het is dan ook geen wonder dat Jawbone volgens bronnen te koop staat.

Volgens bronnen van The Information probeert Jawbone zijn gehele bedrijf aan een externe partij te verkopen. Het is vooralsnog onduidelijk of er al interesse is voor de wearablemaker. Een geldinjectie via een overname zou hard nodig zijn, want financieel gaat het steeds slechter met het bedrijf. Uit een gelekt document blijkt dat Jawbone een zakenpartner onlangs niet op tijd kon betalen.

Zo’n gewilde overname kan lang duren – als er überhaupt een koper wordt gevonden. Er waren dit jaar maandenlang vergelijkbare geruchten over het internetbedrijf Yahoo, dat recent pas werd overgenomen door de Amerikaanse telecomprovider Verizon. Daarmee kwam een einde aan Yahoo’s tragische overnameverleden.